Laagste prijs garantie
image

Tip: Boek uw verblijf altijd rechtreeks via onze site. Wij garanderen de laagste prijs.

Beste Prijs Garantie
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Tips voor een citytrip in Groningen

Wie logeert in ons gastvrije en comfortabele University Hotel voor een citytrip naar de stad Groningen, kan lopend naar het theater voor toneel, dans en muziek; naar terrassen en restaurants (zelfs op onze binnenplaats) en naar tentoonstellingen en evenementen in de binnenstad. We zijn dus het ideale hotel voor uw citytrip naar Groningen.

Fietsverhuur

Wie graag fietst kan eenvoudig een fiets huren bij de stalling onder de bibliotheek in de Oude Boteringestraat. Ook om de hoek. En als u met de trein komt kunt u meteen terecht bij de fietsenstalling op het hoofdstation.

Wat is er te doen de komende tijd?

Wilt u weten wat er de komende tijd te doen is? U kunt zelf sorteren op de website van Uit-Groningen.

Hieronder staan enkele tips voor uitstapjes op loopafstand van het hotel. Volg ons op Facebook University Hotel en je bent altijd op de hoogte van de highlights. De website Uit Groningen bevat de complete actuele agenda.

 

  • tot 3 september: het Stripmuseum biedt de  expositie over Kakhiel, met zijn hilarische tekstwolkjes op foto's op internet.
  • ot 29 mei in het Universiteitsmuseum Groningen, aan de overkant van het hotel: Nobelprijs waardig onderzoek aan de Universiteit van Groningen, naar aanleiding van onze eigen Nobelprijswinnaar Ben Feringa. En natuurlijk kun je de interessante vaste tentoonstellingen bekijken, zoals de anatomiekamer en de spreekkamer van Aletta Jacobs; de eerste vrouwelijke arts in Nederland die studeerde aan de RUG.
  • Groningen is van oudsher een stad waar veel drukkers en grafici werken. Hendrik Nicolaas Werkman is een heel bekend voorbeeld. Hij was lid van kunstenaarskring De Ploeg. In het Grafisch Museum Groningen (GRID), achter de Martinikerk,  kun je meedoen aan workshops en er zijn altijd interessante exposities.
  • Muziek is er altijd in Groningen. Van popmuziek op podia zoals Simplon en VERA, tot het Noord Nederlands Orkest. In de agenda van Uit Groningen vind je zeker iets van je gading. Hier staat ook het aanbod van de theaters en bioscopen. Last-minute tickets met 50% korting zijn elke vrijdag vanaf 12 uur 's middags bekend.
  • Groningen is een Hanzestad; er werd veel handel gedreven zoals je ziet aan de pakhuizen en koopmanswoningen aan de grachten. ( in Groningen heten grachten 'diepen' ) Scheepvaart was dus belangrijk, net als scheepsbouw. In een fraai oud pand aan de Brugstraat vind je het Scheepvaartmuseum. Zeer de moeite waard. In de kelder zijn ook nog altijd wisselende exposities.
  • En nu we het over scheepvaart hebben: maak eens een rondvaart door Groningen. De boten vertrekken bij het Centraal station.
  • Loopt u liever? U kunt ook een wandelroute halen bij het VVV kantoor op de Grote markt en zo de stad ontdekken. Elke zaterdag en zondag starten om 13.00 uur bij het VVV op de Grote Markt stadwandelingen onder begeleiding van een gids. Dan ontdekt u meer dan u op het eerste oog ziet in de historische stad Groningen.

Veel plezier gewenst!