Gerandeerde laagste prijs
image

Op onze website vindt u altijd de laagste tarieven voor ons hotel.

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Speciale arrangementen
Beste Prijs Garantie
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Tips voor een citytrip in Groningen

Wie logeert in ons gastvrije en comfortabele University Hotel voor een citytrip naar de stad Groningen, kan lopend naar het theater voor toneel, dans en muziek; naar terrassen en restaurants (zelfs op onze binnenplaats) en naar tentoonstellingen en evenementen in de binnenstad. We zijn dus het ideale hotel voor uw citytrip naar Groningen.

Fietsverhuur

Wie graag fietst kan eenvoudig een fiets huren bij de stalling onder de bibliotheek in de Oude Boteringestraat. Ook om de hoek. En als u met de trein komt kunt u meteen terecht bij de fietsenstalling op het hoofdstation.

Wat is er te doen de komende tijd?

Wilt u weten wat er de komende tijd te doen is? U kunt zelf sorteren op de website van Uit-Groningen.

Hieronder staan enkele tips voor uitstapjes op loopafstand van het hotel. Volg ons op Facebook University Hotel en je bent altijd op de hoogte van de highlights. De website Uit Groningen bevat de complete actuele agenda.

 

  • tot 3 september: het Stripmuseum biedt de  expositie over Kakhiel, met zijn hilarische tekstwolkjes op foto's op internet. 
  • In het Universiteitsmuseum Groningen, aan de overkant van het hotel zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen. En natuurlijk kun je de interessante vaste tentoonstellingen bekijken, zoals de anatomiekamer en de spreekkamer van Aletta Jacobs; de eerste vrouwelijke arts in Nederland die studeerde aan de RUG.
  • Groningen is van oudsher een stad waar veel drukkers en grafici werken. Hendrik Nicolaas Werkman is een heel bekend voorbeeld. Hij was lid van kunstenaarskring De Ploeg. In het Grafisch Museum Groningen (GRID), achter de Martinikerk,  kun je meedoen aan workshops en er zijn altijd interessante exposities.
  • Groningen is een Hanzestad; er werd veel handel gedreven zoals je ziet aan de pakhuizen en koopmanswoningen aan de grachten. ( in Groningen heten grachten 'diepen' ) Scheepvaart was dus belangrijk, net als scheepsbouw. In een fraai oud pand aan de Brugstraat vind je het Scheepvaartmuseum. Zeer de moeite waard. In de kelder zijn ook nog wisselende exposities.
  • En nu we het over scheepvaart hebben: maak eens een rondvaart door Groningen. De boten vertrekken bij het Centraal station.

Veel plezier gewenst!

 P.S. Ontvangt u onze maandelijkse nieuwsbrief al met actuele aanbiedingen en uittips?  

 

 

 

 

 

 

Hoge der A Groningen
Hoge der A Groningen
Hoge der Aa
Hoge der Aa
Stadhuis Groningen
Stadhuis Groningen
IJsbaan Grote Markt
IJsbaan Grote Markt
Zwanestraat
Zwanestraat